Hundtankar

När man väl börjat tänka på något så är det sjukt svårt att sluta. Just nu kan jag bara tänka på att skaffa hund. Sambon och jag har bestämt att i juni så ska vi skaffa en liten valp, så det jag gör mest just nu är att kolla annonser på olika valpar och längar tills rätt valp dyker upp eller kolla olika hundtillbehör.
Tror att så fort vi har hittat valpen som ska bli vår nya familjemedlem så kommer jag börja köpa hem saker till när det är dags för den att komma hit. Känns lite dumt att köpa saker innan vi verkligen bestämt oss och betalat en handpenning på valpen.
Det jag kollar mest på nu är väl olika halsband, koppel och hundbäddar. Har bestämt så pass mycket att vi ska ha både ett halsband och sele hemma så får vi se lite hur mycket hunden kommer dra om sele kommer vara nödvändigt på promenader. 
Tänker även lite på hundmat, hur man ska göra med torrfoder/färskfoder. Hur gör ni, blandar ni eller håller ni er till färskfoder?
En kommentar publicerat i Allmänt
Taggar: hundägare, köpa hund, ny hundägare, valp
#1 - - Malin C:

Vänta med foder och se vad valpen fått hos uppfödaren. Vi kör blandat nu till våra vuxna hundar, samma foder/innehåll men olika konsistens. (Detta för att de tröttnar lätt.) Våra tidigare hundar har vi kört torrfoder rakt av samma fabrikat hela livet anpassat för deras ålder.
Nått vi tycker är bra är att mata flera ggr per dag och inte bara 1 gång som vissa gör. Vanligtvis kör vi morgon o kväll, och till hunden med känslig mage blir det 4ggr/dag då det stillar magen.
Lycka till!!

Svar: Ja vi tänkte börja med det som de är vana vid så att de känner igen maten när den flyttar till oss.
Sen dels eftersom vi är första gångare men även för att alla hundar är olika så får vi testa oss fram och se vad som fungerar bäst. Men tänkte nog mata mer än en gång iallafall ^^
Louise Sörensson